torsdag den 24. marts 2016

Optimist vs. realist?

Optimisme og håb mod at forebygge diabetes type-2

Colourbox [Lokaliseret 05-04-16]
Vejledning er udtryk for optimisme og håb. Uden optimismen og håbet om at der er mulighed for forandringer, vil det være meningsløst at gøre et forsøg fra start af. Vi tror og håber på, at kunne ramme blot en lille gruppe af befolkningen og oplyse dem om viden ift. forebyggelse af diabetes type-2 og en sundere livsstil. Vi håber på at der kan sættes en bremser for den stigende udvikling af diabetes type-2.

Vi kan som vejledere give viden til befolkningen om sundere valg og underbygge deres håb om at der er mulighed for forandring.

Dog kan det ikke hjælpe noget at vi tager alle over en kam. Nogle vil ikke forandres, nogle kan ikke og nogle kan ikke se hvordan det skulle kunne lykkes. Med denne følelse af håbløshed, kan det lettest ske, at borgerne giver op i forsøget. Det er derfor vigtigt at vi er realistiske i vores formåen om at kunne forbygge den negative stigning. Har borgerne flere gange forsøgt og mislykkes, har de oplevet mismod. Forsøger de igen og endnu engang uden at lykkes kan dette mismod komme igen og brede sig og det er her vi skal være realistiske og have det med i vores overvejelser om vejledningen til befolkningen. For vejledning kan være med til at dæmpe mismodet, gennem støtte og en hjælpende vejvisende hånd. (15)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar