Line S. har heldigvis en fantastiske kontakt i form af en klinisk diætist.
Efter kort mailen, fik vi tilsendt en madplan tilegnet en type 2 diabetiker.
En diætist som Margit kan give fantastiske redskaber, såsom denne madplan. Det er meget generelt for Ejner og fremtidige unge der diagnosticeres med diabetes type 2, med diætister til rådighed med kostvejledning. Mange unge (24) og Ejner (29) har været vant til søde sager som barn, og det er en svær vane der skal afskaffes og hård en proces, at omstille sin dagligdag.
Jeg, Louise, vil senere lægge
et indlæg med en lille film op på bloggen, hvor i kan se min dag med diabetes
kost (denne madplan) i billeder :-)
Efter kort mailen, fik vi tilsendt en madplan tilegnet en type 2 diabetiker.
En diætist som Margit kan give fantastiske redskaber, såsom denne madplan. Det er meget generelt for Ejner og fremtidige unge der diagnosticeres med diabetes type 2, med diætister til rådighed med kostvejledning. Mange unge (24) og Ejner (29) har været vant til søde sager som barn, og det er en svær vane der skal afskaffes og hård en proces, at omstille sin dagligdag.
Colourbox [05-04-2016] |
Morgen:
2 dl magert surmælksprodukt med max. 1,5 g fedt pr.
100 g
100 g
(~2000
kJ) 4 spsk. ymerdrys uden tilsat sukker (30 g)
3/2 stk. grovbrød (60 g) eller
rugbrød (75 g) med skrabet minarine
3-4
tsk. marmelade uden tilsat sukker
eller
45 g Havregryn
2 dl skummetmælk/kærnemælk
15 g rosiner eller 2 tsk.
sukker (10 g)
1 stk. knækbrød (15 g) med
skrabet minarine/marmelade
uden sukker
eller
2/2 grovbrød (40 g) med magert
pålæg (20g)
2/2 rugbrød (50 g) med 2 tsk.
marmelade uden tilsat sukker
2 dl skummet/kærnemælk
1 frugtportion
Formiddag: 1 stk. grovbrød (40 g)
med skrabet minarine
(~700
kJ)
2 tsk. marmelade uden tilsat sukker
1 frugtportion
Frokost: 3/2 stk. rugbrød (75 g)
med skrabet minarine
(~1650
kJ)
Pålæg: torskerogn, makrel i tomat, sild, rejer, tun i vand (20 g)
Pålæg: 2 skiver magert pålæg af
kød eller fjerkræ (20 g)
Pynt: salatblade, grønt drys,
rødbede, asier m.m.
Mindst 100 g grønsager (som
råkost eller kogte)
2 dl mager mælk med max. 1,5 g
fedt pr. 100 g
Eftermiddag:
1 stk. grovbrød (40 g)
med skrabet minarine
(~850 kJ)
20
g magert pålæg
Pynt: grønsager
1 frugtportion
Aften:
4 kartofler (240 g) eller 160 g kogt ris eller pasta
(~2000
kJ)
125 g magert kød, fjerkræ eller 150 g mager fisk (tilberedt vægt)
Jævnet skysovs
Mindst 200 g grønsager (som
råkost eller kogte)
1 tsk. fedtstof ved
tilberedning
Sen aften:
½ stk. grovbrød (20 g)
med skrabet minarine
(~800kJ)
1 tsk. marmelade uden tilsat sukker
2 dl skummetmælk
1 frugtportion
Drikkevarer: Kaffe eller te uden sukker, vand, danskvand, light
saftevand, light sodavand. Kan drikkes frit.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar